Eindelijk: Water in de bak

Helaas is er no gn lichtbak aanwezig, dus kunnen er nog geen planten of diertjes in het paludarium gezet worden. Wl zit er nu eindelijk water in de bak, omdat eventuele chemische reststoffen moeten worden weggespoeld. Dit water blijft een aantal dagen "rondpompen" alvorens het water (met eventuele gifstoffen) er weer uit wordt gehaald. Op het paludarium ligt alvast wel de eerste bewoner :) :

 

 

16 mei 2009 : PROBLEMEN :O

Hoewel de bak zich goed houd, en de ingevoegde waterluizen vrolijk blijven leven (dus geen giftige stoffen in het water!), is er plotseling een probleem: De grote piepschuim wortel aan de rechterzijde komt los van de bodem door zijn enorme drijfkracht. Gelukkig houd de rest van de boomstronk het geheel wel beneden:

        

Resultaat: De gehele bak weer leeghalen, opnieuw verlijmen en weer vullen. Gelukkig moest het water toch ververst worden (bruin geworden door de varenwortel en het hout), dus dit is gelijk meegenomen. Ook zijn de zijkanten van het strandje dichtgelijmd, om te zorgen dat het zand dadelijk niet uit het strand spoelt :)

De wortel blijft nu gelukkig wel goed vastzitten op de bodem. Moraal is duidelijk: Het verlijmen van piepschuim blokken onder water werkt niet goed met het normale "dotten" van siliconenkit, maar dat je zeker hele lijmrupsen nodig hebt om de trekkracht van het piepschuim te kunnen weerstaan.